top of page

Ofyr Grilling: tips van de Chef

Bijgewerkt op: 16 dec. 2023
Kies de juiste brandstof:

Gebruik houtblokken van goede kwaliteit voor een authentieke rooksmaak. Houtsoorten zoals eiken, appel, kers en hickory voegen verschillende smaken toe aan je gerechten. Wij verkiezen steevast ovengedroogde beuk omwille van de geweldige brandcapaciteiten en de beperkte geurhinder.

Bouw een goede vuurplaats:

Stapel de blokken zodat er voldoende lucht tussendoor kan en plaats kleinere blokjes tussenin om het vuur vlot op te starten.

Laat het vuur opwarmen:

Geef het vuur de tijd om op te warmen voordat je begint met grillen. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur over het hele kookoppervlak.

Regel de temperatuur van de bakplaat:

De OFYR heeft geen in hoogte verstelbare bakplaat zoals andere BBQ's. Dit betekent echter niet dat je niet met warmtezones kan werken. Gebruik hiervoor de Ofyr handschoenen om de houtsblokken en warme kolen te verplaatsen en zones met verschillende temperaturen te voorzien.

Gebruik de juiste olie om aanbakken te voorkomen:

Wrijf een beetje olie over de bakplaat voordat je begint met grillen. Dit voorkomt dat voedsel blijft plakken en vergemakkelijkt het schoonmaken achteraf. Bij voorkeur gebruik je een olie met hoge verbranding (zonnebloem is onze favoriet). Extra virgin olijfolie gebruik je beter niet want dit heeft een lage verbranding en is best voor salades en koude bereidingen.

Experimenteer met marinades en kruiden:

Probeer verschillende marinades en kruiden om je gerechten extra smaak te geven. De open vuurkookmethode van de OFYR leent zich goed voor het intensiveren van smaken.

Houd een veilige afstand:

Wees voorzichtig bij het werken met open vuur. Zorg ervoor dat je altijd een veilige afstand bewaart en houd kinderen en huisdieren weg van de grill.

Varieer met ingrediënten:

Experimenteer met een verscheidenheid aan ingrediënten, van groenten en vis tot vlees en fruit. De OFYR is veelzijdig en geschikt voor allerlei soorten voedsel. Je zou ervan versteld staan hoe lekker je groentjes smaken na een korte bakbeurt op Ofyr.

Gebruik accessoires:

OFYR biedt verschillende accessoires, zoals grillroosters en pannen. Probeer ze uit om de veelzijdigheid van je OFYR barbecue te vergroten. Wij zijn fan van de pizza-oven & de grote brazilian spiezen.

Geniet van de ervaring:

Open vuur grillen op de OFYR is niet alleen een kookmethode; het is een sociale ervaring. Geniet van de tijd buiten, omringd door vrienden en familie, terwijl je heerlijke gerechten bereidt.


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page